Meten is weten

De pupilafstand (PD) van je kind meet je hartstikke snel en nauwkeurig met onze online PD-tool. Het enige dat je nodig hebt is een laptop of smartphone met camera. En je kind ;-)

Hoe werkt het?

Je pupilafstand (PD) is de afstand in millimeters tussen het midden van je rechter pupil en het midden van je linker pupil. Het is één getal, dat bij kinderen ergens tussen de 44 en 64 mm ligt. Soms krijg je twee getallen, dan zijn beide ogen los van elkaar gemeten.

De PD staat niet altijd op je brilrecept, maar zonder dat getal kunnen wij je bril niet maken. De PD zorgt er namelijk voor dat jouw kind straks precies door het goede gedeelte van het glas kijkt.

Pd meten met iPhone

Als je in het bezit bent van een iPhone X of hoger kun je heel gemakkelijk met deze "eye measure" App de PD meten van je kind. Dit is gratis.

In de results zie je verschillende waardes. Het getal dat je nodig hebt is FAR PD.
P.S. Een FAR PD van 58,3 kun je afronden naar 58,5.

Download App 🍏

Geen iPhone? Geen probleem!

Weet je niet wat de pupilafstand is van jouw kind? Bij ons kun je dat gewoon zelf meten met deze snelle en eenvoudige PD meet-tool. Tijdens het bestelproces kom je deze tool vanzelf tegen.

Het meten duurt minder dan een minuut, beloofd. Meet het liefst bij daglicht. Leg of zet alvast de volgende dingen klaar:

Laptop of smartphone met camera
Bankpasje met magneetstrip, zoals een bankpasje
Het kind voor wie je een bril gaat bestellen

Direct PD Meten

Privacy voorop

Onze partner die de PD-tool heeft ontwikkeld voldoet aan alle benodigde wet- en regelgeving. Zodra het resultaat van de meting is verwerkt, wordt het beeld direct anoniem gemaakt.