Meten is weten

De pupilafstand (PD) van je kind meet je hartstikke snel en nauwkeurig met een App. Je hebt wel een iPhone X of hoger nodig.

Wat is een Pupilafstand?

Je pupilafstand PD is de afstand in millimeters tussen het midden van je rechter pupil en het midden van je linker pupil. Het is één getal, dat bij kinderen ergens tussen de 44 en 64 mm ligt. Soms krijg je twee getallen, dan zijn beide ogen los van elkaar gemeten.

De PD staat niet altijd op je brilrecept, maar zonder dat getal kunnen wij je bril niet maken. Het zorgt er namelijk voor dat jouw kind straks precies door het goede gedeelte van het glas kijkt.

PD meten met iPhone

Als je in het bezit bent van een iPhone X of hoger kun je heel gemakkelijk met deze "eye measure" App de PD meten van je kind. Dit is gratis.

In de "results" zie je verschillende waardes. Het getal dat je nodig hebt is FAR PD.

Vaak krijg je meerdere resultaten die heel dicht bij elkaar zitten. Neem dan het gemiddelde. Een PD van 58,3 rond je naar 58,5

Download App 🍏

PD meten via Try Me Tool

Binnenkort lanceren wij een PD meet-tool op de website in de virtuele Try Me paskamer.

Je hebt een laptop of smartphone met camera nodig & bankpasje met magneetstrip.

Het meten duurt minder dan een minuut, beloofd. TIPS: meet het liefst bij daglicht; hou je pasje recht en voorhoofd van je kind vrij van haren :).

even geduld

Privacy voorop

Onze partner die de PD-tool heeft ontwikkeld voldoet aan alle benodigde wet- en regelgeving. Zodra het resultaat van de meting is verwerkt, wordt het beeld direct anoniem gemaakt.